marți, 5 iulie 2011

MINERALELE

Exista multe situatii cind suplimentarea cu minerale se dovedeste a fi necesara. O astfel de situatie este in timpul curelor de slabire foarte stricte sau prelungite ori postul. De asemenea, avem nevoie de suplimente cu minerale pe timp de canicula sau in cazul folosirii frecvente a saunei. In plus,toate activitatile sportive necesita,pe linga o hidratare adecvata si suplimentarea cu electroliti si minerale. Necesarul de minerale poate creste si in caz de stres prelungit, activitati fizice sau in perioada sarcinii. Modul ideal de suplimentare este o alimentatie echilibrata si variata, insa, in cazul in care acest lucru nu este posibil, produsele complexe cu minerale de la CALIVITA INTERNATIONAL, cum ar fi Power Mins, pot fi de mare ajutor, contribuind la furnizarea unei cantitati de minerale necesara organismului nostru.
Mineralele din acest produs indeplinesc urmatoarele functii:
Calciul este necesar pentru mentinerea structurii normale a dintilor si oaselor. Are o importanta deosebita pentru fumatori, pentru cei care consuma on mod regulat cafea sau alcool.Totodata, calciul sprijina functionarea normalaa sistemului nervos si a muschilor, avind un rol important in mentinerea unei tensiuni arteriale normale si a coagularii singelui.
Magneziul este necesar pentru mentinerea structurii normale a dintilor si oaselor, dar este esential pentru un sistem nervos sanatos,pentru sinteza proteinelor si diviziunea celulara, precum si pentru functionarea in parametri normali a musculaturii si sistemului cardiac.
Potasiul participa la echilibrul acido-bazic,al sarurilor si apei din organism, precum si la mentinerea unei tensiuni arteriale normale.
Zincul contribuie la functionarea sanatoasa a sistemului imunitar, blocind,datorita efectului sau antioxidant,procesele oxidative nocive. In plus, mentine structura sanatoasa a pielii,unghiilor si parului. Pe linga acestea, participa la diviziunea celulara normala si la mentinerea sanatatii oaselor si sistemului nervos.
Manganul este un puternic antioxidant si participa la metabolismul proteinelor, carbohidratilor si grasimilor din organism.
Fierul este indispensabil pentru formarea singelui si transportul oxigenului in organism.
Iodul este vital in procesul deproducere a hormonilor tiroidieni.
Cuprul ajuta la formarea structurii globulelor albe si rosii si sprijina procesul normal de pigmentare a pielii si parului.
Seleniul este un puternic antioxidantsi un excelent adjuvant al sistemului imunitar.
Cromul sprijina efectele insulinei si influenteaza metabolismul proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.


ENZIMELE

Enzimele contribuie la procesul de digestie,avind rolul de a inlesni eliberarea vitaminelor,mineralelor si aminoacizilor din alimente.Acestea fac posibila viata,actionind ca un catalizator in functionarea celulelor corpului uman din momentul nasterii si contribuind la refacerea organismului. Enzimele sunt extrase din alimente usor digerabile,cum ar fi legumele si fructele proaspete,din oua,carne, peste.Fiecare enzima actioneaza asupra unui aliment,niciuna nu poate inlocui pe cealalta. Cele mai importante enzime care au fost izolate in hrana sanatoasa sunt:
citocromoxidaza - necesara pentru respiratia celulelor;
lipaza - descompune moleculele de grasime;
lactaza - ajuta la digestia laptelui;
proteaza - ajuta la digestia proteinelor;
amilaza - faciliteaza digestia amidonului;
catalaza - catalizeaza descompunerea apei oxigenate in apa si oxigen in tesuturi;
peroxidaza - actioneaza in acelasi mod,dar la nivelul celulei;
renina - determina coagularea laptelui si permite eliberarea mineralelor importante din lapte;
SOD (Super Oxid Dismutaza) - previne imbatrinirea;
transhidrogenaza - ajuta la pastrarea tonusului muscular al inimii;
pepsina - ajuta la digestia proteinelor si transformarea lor in aminoacizi.
Lipsa enzimelor este un factor major in declansarea bolilor. Cind cantitatea enzimelor proprii scade in calitate si putere, scade si capacitatea corpului de a prelucra grasimi grele, proteine si calorii in exces. Atunci organismul slabeste si in final se imbolnaveste.
Lipsa enzimelor este un factor important ce contribuie la aparitia celor mai multe probleme de sanatate,de la raceli obisnuite pina la probleme grave. Aportul enzimelor echilibreaza organismul, remediaza deficientele si elimina toxinele. Acest aport este asigurat prin consumul de legume si fructe crude,printr-o alimentatie cit mai saraca in conservanti si aditivi alimentari si prin aport de enzime digestive.
CALIVITA INTERNATIONAL are in portofoliul sau suplimente alimentare care contin diverse tipuri de enzime,cit si produse care stimuleaza organismul sa produca enzimele necesare,si acestea sunt:
- Digestive Enzimes - cu continut de enzime naturale (pancreatina, pepsina, papaina) care descompun proteinele in aminoacizi,cit si turneric,chimen,plante ce stimuleaza secretia enzimelor digestive si ajuta la eliminarea toxinelor.
- Digest Ease - cu continut ridicat de enzime vegetale ce ajuta la digestia alimentelor complexe,cum ar fi:celuloza,amidonul, lactatele,maltul.
- Meal Time -  extract din frunzele si fructele arborelui tropical papaya,care contine enzima necesara pentru descompunerea si prelucrarea proteinelor.
Corpul uman poate fi stimulat sa produca o cantitate mai mare de enzime pentru acoperirea necesarului cu ajutorul urmatoarelor produse:
- Strong Bones, Power Mins sau orice alt produs ce contine calciu,deoarece calciul este elementulcare participa la formarea a peste 300 enzime digestive;
- Coenzyme Q10 care contine substanta cu acelasi nume,care asiguradesfasurarea normala a proceselor biologice si biochimice si ajuta la formarea enzimelor digestive;
- Garlic Caps un preparat cu extract de usturoi si patrunjel,cu un rol puternic detoxifiant,stimulent al digestiei,usurind foarte mult digestia si tranzitul intestinal;
- Noni Liquid si ZenThonic o excelenta sursa de enzime.
Cu ajutorul acestor produse putem preintimpina multe neplaceri cauzate de o digestie deficitara,cumar fi: oboseala, balonare, inflamatii cronice, obezitate, migrene, pierderea apetitului, malnutritie, deficit de vitamine si minerale, etc.


PROBIOTICELE

Probioticele sunt bacterii intestinale benefice care patrund in organism prin intermediulalimentelor, pot  coloniza si se pot multiplica in intestine, unde exercita efecte pozitive asupra organismului gazda.
Principalul efect benefic alprobioticelor este blocarea multiplicarii microorganismelor daunatoare,declansind o serie de efecte benefice in organism,si anume: protejeaza sistemul imunitar, sprijina peristaltismul si absorbtia nutrientilor.
Probioticele patrund in organism prin alimente,insa fiind supuse la numeroase efecte nocive, numarul lor scade drastic. Printre efectele daunatoare se numara obiceiurile alimentare gresite (consumulde alimente grase sau prea condimentate), consumulde alcool,afectiunile diareice si cel mai periculos dintre toate, tratamentul cu antibiotice.
Fiindca, odata cu mincarea,in organism patrund si cantitati mari de substante "straine", tractul intestinal devine una dintre cele mai mari suprafete care delimiteaza corpul nostru de substantele care patrund din exterior. 80% din sistemul nostru imunitar isi are originea in tractulintestinal,prin urmare sanatatea este vitala. Bacteriile probiotice sunt capabile sa elimine bacteriile patogene din intestine, pe de alta parte, mobilizeaza fagocitele responsabile de neutralizarea agentilor patogeni.
Bacteriile probiotice le putem obtine din alimentele probiotice (lactatele),precum si din suplimentele care contin probiotice. Un astfel de produs este Probio Balance care contribuie la menţinerea unei flore intestinale echilibrate. Datorită gustului plăcut, poate fi administrat şi copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu